Roskilde Klinikken
Book tid online her

Hovedpine

Hovedpine er en kendt problematik og langt de fleste mennesker har på et eller flere tidspunkter været ramt af hovedpine. Hovedpine går i langt de fleste tilfælde over af sig selv, men kan også være et vedvarende problem.

Herunder kan du læse mere om hver type hovedpine.

Migræne

Hvad er migræne og hvordan føles det?
Migræne er en form for hovedpine, som rammer i perioder eller i anfald. Det kan ramme i alle aldre, men ses hyppigst hos kvinder. Ved migræne sidder hovedpinen som regel kun i den ene side af hovedet, men er meget intensiv og pulserende. Et anfald varer typisk 4-72 timer og ledsages ofte af auraer, kvalme og opkast samt overfølsomhed overfor lyd og lys. Hos kvinder kan migræne udløses af svingninger i kønshormoner og kan ofte forekomme i forbindelse med menstruation.

Hvad gør man ved migræne?
Migræneanfald udløser ofte spændingshovedpine og nakkespændinger både under og efter et anfald. Man kan derfor have tendens til hovedpine og nakkesmerter selvom migræneanfaldet er overstået. Der kan derfor være stor smertelindrende effekt af behandling i og omkring den spændte muskulatur efter et anfald.

Mange oplever at akupunktur har en rigtig god effekt imod migræne, både forebyggende og under et anfald. Akupunktur kan mindske hyppigheden af anfald og/eller mindske anfaldets varighed. Derudover kan især øreakupunktur virke smertelindrende under selve migræneanfaldet.
Du kan læse mere om akupunktur her.

 

Hvis du lider af migræne og vil vide mere om, hvad vi kan gøre for dig, så kontakt os via vores kontaktinformationer nederst på siden, eller book en tid her:

Book tid her

Spændingshovedpine

Hvad er spændingshovedpine og hvorfor får man det?
Spændingshovedpine er ofte holdningsrelateret, men kan også være en kombination af en stress eller en presset periode og spændt muskulatur i nakke- og skulderområdet. Spændingshovedpine kommer ofte i perioder, som kan vare flere dage, uden nogen egentlig årsag. Spændingshovedpine opstår ofte på baggrund af spændt muskulatur i og omkring hovedet og nakken. Det kan udløses af en uhensigtsmæssig siddestilling på arbejdet, dårlig stilling eller søvn om natten, for meget tid foran skærme, træk og kulde og mange andre ting.

Hvordan føles spændingshovedpine?
Spændingshovedpine opleves sidder som regel i begge sider af hovedet og føles ofte trykkende eller pressende og sidder som udgangspunkt i panden, på toppen af hovedet eller i baghovedet ved overgangen fra nakken. Man kan få en fornemmelse af at hovedet bliver tungt og er svært at "holde". Mange vil i forbindelse med spændingshovedpine, opleve at musklerne i nakken og over skuldre og skulderblade føles spændte og ømme.

Hvad gør man ved spændingshovedpine?
Lider man af spændingshovedpine vil det ofte lindre at få løsnet op i den spændte muskulatur omkring hoved, nakke og skuldre. Når man behandler den omkringliggende muskulatur, øger man blodgennemstrømning og ophobede affaldsstoffer bortledes.

Desuden kan både øre/ansigts- og kropsakupunktur ofte være medvirkende til at lindre spændingshovedpine. Du kan læse mere om akupunktur her.

Hvis man har spændingshovedpine, er det vigtigt at bevæge sig. Dermed øger man blodgennemstrømningen i kroppen og får gang i muskulaturen i nakke og skuldre.

 

Hvis du lider af spændingshovedpine og vil vide mere om, hvad vi kan gøre for dig, så kontakt os via vores kontaktinformationer nederst på siden, eller book en tid her:

Book tid her

Hjernerystelse

Hvad er hjernerystelse?
Hjernerystelse er betegnelsen for et let hovedtraume, som opstår i forbindelse med at hjernen påvirkes efter et fald eller et slag. En hjernerystelse eller et hovedtraume beskrives som værende et slag, som er så voldsomt, at det forstyrrer hjernens normale funktion.

En hjernerystelse er for langt de fleste en midlertidig tilstand, som flertallet kommer sig over indenfor 1-3 måneder, mens andre har komplikationer op til et år efter traumet, er sket. Der findes ingen statistikker over, hvor mange mennesker, der har langvarige men efter en hjernerystelse, men et nyere studie viser at op mod 29% udvikler længerevarende eller kroniske symptomer efter et hovedtraume eller en hjernerystelse. Oftest indebærer disse symptomer hovedpine og træthed. Du kan læse mere om kronisk hovedpine her.

Hvordan føles hjernerystelse?
Symptomerne på en hjernerystelse kan være mange, men hyppigst er hovedpine, svimmelhed, kvalme, koncentrationsbesvær, synsbesvær og træthed.

Nogen oplever at symptomerne først viser sig efter de første par døgn efter hjernerystelsen. Dette skyldes oftest at man umiddelbart efter ulykken har skånet sig selv, men ved genoptaget daglig aktivitet belastes hovedet og kroppen igen. Dette kan medføre forsinkede symptomer på hjernerystelse efter et fald eller en ulykke.

Hvad gør man ved hjernerystelse?
Ved en nyligt pådraget hjernerystelse kan manuel behandling af muskulaturen samt mobilisering omkring nakke og øvre ryg have god effekt og forkorte symptomperioden. Derudover er det vigtigt at holde sig i ro, få rigeligt med søvn og væske samt prøve at undgå langvarig brug af telefon og tv samt indtag af alkohol.

Ved længerevarende symptomer efter en hjernerystelse, kan akupunktur have god effekt og lindre symptomer som hovedpine, svimmelhed og træthed. Du kan læse mere om akupunktur her.

 

Hvis du har pådraget dig en hjernerystelse eller lider af længerevarende mén og vil vide mere om, hvad vi kan gøre for dig, så kontakt os via vores kontaktinformationer nederst på siden, eller book en tid her:

Book tid her
2024 © Roskilde Klinikken ApS. Alle rettigheder forbeholdes.
Privatlivspolitik
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram